zweden!! - Reisverslag uit Århus, Denemarken van Ineke Berenpas - WaarBenJij.nu zweden!! - Reisverslag uit Århus, Denemarken van Ineke Berenpas - WaarBenJij.nu

zweden!!

Door: Ineke

Blijf op de hoogte en volg Ineke

19 Oktober 2006 | Denemarken, Århus

Hoi mensen,

Hier weer een bericht uit aarhus.. Ben afgelopen dinsdag terug gekomen van mijn minitrip door scandinavie.. Vorige week donderdag begon het 'avontuur'! Samen met christoph(oostenrijk) en charles(canada) zaten we om 10.30 (kon niet eerder omdat deze mensen er perse op staan om hun colleges te volgen:S) in de trein voor een 7 uur durende treinreis naar goteborg. De treinreis was wel ok niet veel bijzonders alleen dat we meteen al met een vertraging van 20 minuten begonnen goh het lijkt wel nederland! eindelijk aangekomen in Goteborg gingen we op zoek naar ons geweldige Hotel!! jaja met dank aan Yarl ( hij woont in goteborg en heeft vrienden die in hotels werken en heeft een korting geregeld voor ons!!) voor een idee hoe het hotel eruit ziet hierbij een link: http://www.scandic-hotels.com/dispatch/ViewPropertyHomePageForm?hid=11105432&ViewPropertyHomePage=&formName=ViewPropertyHomePageForm
We hoefden maar 17 euro te betalen voor 1 nacht inclusief ontbijt. Wij hebben onze spullen op de kamer gegooid en zijn meteen in de jacuzzi!! gesprongen natuurlijk met een fles wijn hoezo decadent:P btje ontspannen na een treinreis is niet zo verkeerd dat kan ik je wel vertellen! daarna ff in de sauna aaah dit is vakantie.. en toen maar eens de stad in op zoek naar eten.. nog een flesje wijn drinken en de stad in.. een hoop cafeetjes gezien en we zijn geeindigd bij een leuke club lounge.. heb me uitstekend vermaakt.. volgende ochtend een super ontbijt gehad!! wow er was een buffet met verschillende soorten brood en kazen en worstjes en eieren yoghurt noem maar op alles was er!! nou meteen genoeg voor de hele dag gegeten natuurlijk! aangezien dat allemaal nogal tijd kostte zijn we meteen doorgegaan naar stockholm dus veel van de stad hebben we niet gezien maarja misschien een andere keer! BTW natuurlijk wel een heerlijke zachte handdoek als souvenir meegenomen:)
de treinreis naar stockholm was maar 3 uur dus dat was wel prima! In stockholm gingen we op zoek naar birgit(Duitsland) en sebastien(Frankrijk) waarmee we afgesproken die konden helaas niet mee naar goteborg en hebben dan ook wat gemist:P.. maar we hadden ze vrij snel gevonden en nadat we onze spullen hadden gedropt in de hostel meteen wezen rondkijken.. royal palace en de oude stad van stockholm bekijken erg mooie gebouwen en natuurlijk wisseling van de wacht kijken.. birgit is nog bedreigd door een bewaker aangezien ze iets TE fanatiek kwam aanrennen en binnen de zwarte cirkel kwam.. dat is niet het slimste wat je kan doen! savonds uit eten geweets bij pizza hut.. is in zweden blijkbaar een restaurant we moesten zelfs wachten voor een plek.. daarna leuke kroegjes opgezocht was weer een prima avond.. savonds heerlijk geslapen op een eiermatje.. wel een dikke maar toch.. volgende dag weer naar een andere hostel omdat we nergens voor 3 nachten terecht konden hadden we 2 hostels.. de tweede was erg mooi we hadden gewoon een flatscreen philips op de kamer! erg prima.. savonds drankspel gespeeld.. aangezien birgit 3 flessen wodka had meegenomen.. na 4 uur gespeeld te hebben was het resultaat dat birgit te zat was om op haar benen te staan.. en christoph was ook behoorlijk ver heen maar kon nog lopen.. birgit hebben we in de hostel achtergelaten.. wij zijn op zoek gegaan naar een club of kroeg maar het was toen al 1 uur en meeste dingen gaan dicht om 3 uur.. en voor een club moet je al gauw 10 euro entree betalen en niet iedereen had dit ervoor over dus kwam het erop neer dat we bij een paar dingen zijn geweest en toen terug naar de hostel zijn gegaan. De volgende dag hebben we ons opgesplitst.. christoph en ik wilde meer natuur zien en de rest wilde de stad in.. dus chris en ik zijn met de metro zover mogelijk uit stockholm gegaan op zoek naar strand en miss een bootje naar een eiland maar aangezien het nu een btje buiten het seizoen is is het boot vinden niet gelukt dat vonden we wel erg jammer. na drie meren en stranden te hebben gezien zijn we na de stad gegaan om toch nog wat te zien.. en savonds rustig aangedaan zodat we fit naar kopenhagen konden..de treinreis duurde 5 en een half uur was wel ok.., btje geslapen btje spelletjes gespeeld.. in kopenhagen ook maar weer op zoek naar onze sleep in heaven hostel.. ik zou het geen heaven noemen maar ok.. we waren met zijn 5en op een 6 persoonskamer dus we hadden 1 vreemde bij ons op de kamer maar die hebben we niet echt gezien.. we zijn naar het hardrock cafe geweest.. wilde naar tivoli maar moesten wel zoveel betalen je moet eerst entree betalen zon 15 euro en dan nog eens voor elke attractie.. en we hadden die dag alleen nog maar 3 uurtjes dus dat hebben we niet gedaan.. zijn naar verschillende cafeetjes geweest hebben daar nog met 3 mensen van ASB afgesproken Lars uit nederland en 2 spaanse meisjes. die ook toevallig in dezelfde hostel sliepen.. volgende dag lekker de tourist uitgehangen.. ook weer royal palace gezien kerken winkelstraat beroemde straat ny havn.. kortom genoeg.. en toen savonds maar weer naar aarhus.. onze reis was alweer voorbij.. toch wel weer lekker om naar 'huis'te gaan. was behoorlijk moe.. in aarhus aangekomen ging ik met de bus naar huis. dacht lekker niet lopen, maar helaas was er een meisje ik weet niet wat ze had maar ze had bloed overgegeven en was niet helemaal bij bewustzijn.. soms wel soms niet dus toen heeft de buschauffeur een ambulance gebeld en daar wilde ik niet op wachtten dus kon ik alsnog gaan lopen.. en nu is het alweer tijd om een beetje te studeren want de tijd gaat snel en de tentamens komen eraan.. dus deze week ff goed besteden.. btw het weer hier is echt herfst het begint af te koelen en de zon is niet heel vaak meer te bekennen.. tijdens de trip hebben we wel veel geluk gehad met het weer het is altijd droog gebleven tis alleen niet zo warm in stockholm snachts was het 5 graden en koude wind en ik heb nog steeds geen winterjas dus die moet ik deze week maar eens gaan kopen!!!
Maar goed zie hier weer een update vanuit aarhus.. en hoe gaat het in NL?? nog nieuwtjes?

• 19 Oktober 2006 - 12:38

Ineke:

PS.. fotos komen later!

• 19 Oktober 2006 - 13:20

Mariët:

Heee ien! Leuke vakantie gehad hoor ik wel weer!! Ben jaloerssss! Wordt er ook nog een beetje gestudeerd hier en daar??? :p Hier alles goed! Ben ondertussen niet-roeiend lid geworden, maar heb alweer een beetje spijt :S Ging zooo lekker gister in een B4.. Maarja ik mag altijd nog 1x in de maand roeien! De wintersport schiet nog niet echt op.. maar we gaan binnenkort even kijken wanneer we allemaal kunnen, acloreis wordt hem iig niet.. dan kunnen we sowieso niet allemaal! Maar goed je hoort het nog!! Veel plezier nog!!! kus!

• 19 Oktober 2006 - 14:11

Bente:

Hoooooi!
    Zo wat een verhaal zeg, klinkt goed! Je zit zeker niet stil! Stockholm is ook een vet toffe stad, ben er ook ooit es een weekje geweest. :) Hier gaat het wat minder..Ben vorige week behoorlijk ziek geweest en toen toch gaan douchen. Werd onder de douche zo duizelig dat ik achterover ben gevallen op mn hoofd: hersenschudding! :( Oftewel, ik kan helemaal niks behalve slapen en een beetje theeleuten enzo grrrmbl vet irritant! Volgende week ook nog tentamens.. Maar gelukkig net bericht gehad van de studieadviseur dat ze rekening gaan houden met studievertraging. Maar heel veel plezier nog en we msnen snel weer! Dikke kus!

• 30 Oktober 2006 - 19:19

Willemien:

Hey meis!
    Hoe is het met je? Kom is terug naar Groningen!!!
    Heb je nog leuke dingen gedaan vorige week?
    Hoe is het met je tentamens?

Kus Willemien